N1: Zašto se odbija objava arbitražne presude u slučaju INA-MOL?

1 Posted by - 02/11/2017 - Energetika, Nastupi

Glavni urednik portala Energypress.net Ivan Brodić gostovao je u emisiji N1 Studio uživo, a komentirao je arbitražu oko INA-e te privatizaciju Petrokemije i aferu Agrokor.

U “čupav razvod MOL-a i INA-e” Brodić ne vjeruje, a između ostalog upozorio je da se “postavlja pitanje zbog čega hrvatska strana odbija objavljivanje arbitražne presude i cjelokupnog obrazloženja”.  “Mislim da je to interes javnosti”, istaknuo je Brodić, dodavši da ne zna koji je razlog odbijanja.

Podsjetio je da su se u nekim medijskim napisima pojavili citat iz presude, ali “ne zna otkud jer presuda nije objavljena čak ni u Mađarskoj, a prema citatima riječ je o”, naveo je Brodić, “potpuno nevjerodostojnom svjedoku koji nije vratio novac, koji je nastao potencijalnim koruptivnim djelom, u proračun unatoč presudi i govori se o postupku, odnosno obrazloženju nekih sudskih presuda sa zagrebačkog županijskog suda, koja su zadirala u politička objašnjenja, a ne pravna”.

Što se tiče privatizacije Petrokemije, a ponude su izašle prije nekoliko dana, no komentira se kako je najozbiljniji kandidat PPD, Brodić je kazao da su “najozbiljniji kandidati oni koji su vjerovnici Petrokemije”. “Godinama smo iz proračuna plaćali plin za Petrokemiju”, podsjetio je Brodić i dodao, između ostalog, da je “Petrokemija rupa bez dna”.

“PPD je vjerojatno jako zainteresiran za Petrokemiju i za njezin razvoj jer je PPD jedini uvoznik ruskog Gazpromovog plina u Hrvatsku”, kazao je Brodić.

Kad je pak riječ o prodaji dijela kompanija Agrokorova koncerna, upitan je li očekivao da u prodaju ide Konzum kao gubitaš, Brodić, koji smatra da je trebalo tržištu prepustiti da riješi Agrokor, a Lex Agrokor vidio “kao da vam se netko useli u stan”, kazao je kako mu se čini da “nikome nije u interesu da se Konzum proda, on je stožerna tvrtka u maloprodaji i nekakav lanac u koji se plasira najviše robe i dobavljačima je u interesu da ga zadrže”.

No comments

Leave a reply